Zimní pískovcové lezení ve Wadi Rum

Až 600 metrů vysoké pískovcové masivy, úchvatně krásná pouštní scenérie a letní počasí v únoru nás opět vylákalo do Wadi Rum v Jordánsku.

Partička lezců, kamarádů z okruhu opavského Hororsportu tentokrát čítala osm kusů: Ivan Foltýn, Honza Konečný, Ronek Gruner, Fany Dvorník, Reňa Čech, Honza Vícha, Honza Jedlička a Petr Strnadel.

Letos jsme se rozhodli letět do Ammánu a odtud sjednaným taxíkem až na místo samé, na pískový dvorek rodiny „mistra Saliima“. Cesta proběhla jako na drátkách a tak jsme hned druhý den po příletu vyrazili do stěn, ve kterých jsme s výjimkou gastronomického výletu do Aqaby a lezeckého do Barrack kaňonu strávili krásných deset dní.

Z přelezených cest jsme byli nadšení z Flight of Fancy /6b/, Lionheart/6b/, Black Magic /5+/, Pillar of Wisdom /5b, obl. 5+/ na masiv Jebel Rum. Krásná byla také, jak už název napovídá The Beauty /6a/ na Jebel um Ejil a v Barack kaňonu Merlinś Wand /6a+/. Nejhodnotnější výstup mají „na svědomí“ Honzové Jedlička a Vícha. ………………………………………….